Helvetinjärven kansallispuisto
  Etusivu Yhdistys Historia Kirkkoveneet Ruoveden Joulu Myytävät julkaisut Kuvagalleria Liity jäseneksi Yhteystiedot  
 
<< Takaisin
Kotiseutuyhdistys
Ajankohtaista
   
   
   
   
   

Yhdistyksen tarkoituksena on kotiseudun kehittäminen paikallisten erityispiirteiden pohjalta, kotiseututietouden lisääminen, kotiseutuhengen ylläpitäminen sekä kotiseudun kulttuurin vaaliminen ja edistäminen. Vuonna 1915 perustettu yhdistys on vuosikymmenien mittaan koonnut runsaasti kirjallista perinnetietoutta, tukenut Ruovettä koskevia tutkimuksia ja ylläpitää nyt jo yli 40 yhteisön perinteitä tallentavaa laajaa kotiseutuarkistoa.

Vuonna 1932 yhdistyksen toimin perustettiin Ruoveden kotiseutumuseo, joka oli keskeinen toiminnan kohde vuoteen 1989. Tuolloin museo siirrettiin kunnan omistukseen ja tämän jälkeen yhdistys keskittyi pääasiassa julkaisutoimintaan. Museon ylläpidon vuosina yhdistyksen nimikin oli Ruoveden Kotiseutu- ja Museoyhdistys ry. Museosta luopumisen jälkeen nimi lyhennettiin nykyiseen muotoonsa.

Julkaisuista lukijakunnalle on tutuin Ruoveden Joulu, joka on ilmestynyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1962 ja jatkaa edelleen perinnettä. Vuosittain se joulun edellä vie tervehdyksensä paikkakunnan koteihin sekä myös suurelle joukolle ulkoruoveteläisiä ja Ruoveden kesäasukkaita.

Toinen vuosia kestänyt työkohde oli moniosainen Vanhan Ruoveden historiateos, joka aloitettiin 1952 ja Ruoveden osalta valmistui 1994. Sarjan kustantajana olivat kunnat ja seurakunnat. Näitten lisäksi yhdistys on toimittanut ja kustantanut omatoimisesti monia muita Ruoveden menneisyyttä ja elinkeinoelämää valottavia kirjoja. (Laajemmin osiossa Myytävät julkaisut)

 

Ruovesi-Säätiöstä voi hakea tukea Ruoveden kulttuurin kehittäiseen, tutkimiseen tai perinteen tallentamiseen. Tässä hakuohjeet.

Toimintaamme tukee:

Pohjois-Hämeen Puhelin Oy
     
         
 
 
Ruoveden Kotiseutuyhdistys ry